Parallellverksamheten del 2

Ja då är jag tillbaka igen och denna gång är det herrarnas slutspel som skall granskas och analyseras.

 

Kvartsfinalserier

Caperiotäby – Balrog    3-0

Täby väljer återigen Balrog trots att man högst överraskande fick respass mot dem i förra årets slutspel. Jag tror att man lärt sig av det misstaget och kommer mycket mer fokuserade in i årets slutspel. Trots att Micke Karlsson visat strålande form på sistone tror jag att Balrog då kommer att få oerhört svårt att riktigt räcka till för att på allvar kunna hota Täby. Det finns så många potentiella matchvinnare i Täby också så det krävs inte att en eller två spelare måste producera där. Dessutom har man i Binge en matchcoach av högsta rang som säkert ser till att de hetaste spelarna får den tid som de förtjänar.

 

Storvreta – Dalen     3-1

Storvreta väljer motstånd som man av tradition har lätt emot, det känns för mig som ett mycket vettigt och genomtänkt val. Tror att lagen inleder med varsin hemmaseger men sedan tar det roliga slut för Dalen. Förstakedjan i Storvreta med Kohonen-Öhman-Stenberg kommer sedan igång på allvar i den tredje matchen och siffrorna där blir ganska stora. Med detta i ryggen åker man sedan upp till Umeå och avgör i den fjärde matchen. Dalen gör ett tappert försök men har lite för tunn topp på sin trupp för att kunna bjuda upp till motstånd på allvar.

 

AIK – Falun     1-3

”Det tackar jag för”, ungefär så uttryckte sig Faluns tränare Thomas Brottman i direktsändning när det stod klart att det blev AIK som blev Faluns motståndare i kvarten. Det förstår jag fullständigt att han tycker. Ok att Gnaget hade en del spelare borta vid lagens senaste möte men jag tyckte redan då att man kunde se att Falun hittade AIK:s svagheter ganska så bra. Känns för mig som ett slutspel är det som behövs för att få igång Helgesson, Nisse och Skog i Falun också att komma till den nivå de kan prestera på. Där har laget ett stort sparkapital som kliver fram nu tillsammans med de som redan producerar. Falun har en mycket bred trupp enligt mig av spelare som kan hålla länge i ett slutspel också. AIK har dragits med en hel del skador under våren och även om man skulle få tillbaka alla spelare så är det knappast i toppform och sedan finns det inte heller så mycket tid att verkligen hitta rätt formationer igen. Nej, här är det läge för ”skräll”.

 

Warberg – Helsingborg    3-0

En fjärdeplats i grundserien för Warberg kan ses som ett misslyckande om man tänker på hur de presterat genom åren. Dock tycker jag att detta har en logisk förklaring denna gång. Hur ofta har Warberg kunnat spela med ordinarie lag denna säsong? Kan inte siffran i huvudet men känns som det nästan varje match saknats någon tongivande spelare. Man har dessutom förstärkt med Johan Andersson som har gjort 10 mål på 4 spelade matcher efter att ha inlett säsongen i Div I. Nu tror jag också att man får ha hela sin trupp till förfogande under slutspelet vilket såklart är av stor betydelse. Warberg har varit med hur många gånger som helst känns det som när det börjar dra ihop sig och därmed en ovärdelig rutin av detta. Löser det sig inte på annat sätt så avgör väl Magnus Svensson i slutet. Helsingborg värvade smart i Kivilehto inför denna säsong, han har betytt oerhört för deras spel men trots honom och några äldre spelare i nyvunnen form så får man svårt här. Dessutom så talar statistiken stenhårt för Warberg i dessa möten, traditionens makt är stor inom idrotten.

 

Dags för seminfinaler

 

Semifinalserie

Caperiotäby – Warberg   3-2

Täby chockar nästan alla med att välja Warberg i semifinal istället för Falun. Jag citerar Maimon när valet förkunnas: ”Vi vill inte riskera att möta Stål-Mange i Globen”. Sagt och gjort, en underbar semifinalserie kan ta sin början. Matcherna blir stenhårda, täta med mycket fysiskt spel. Man turas om och vinna sina hemmamatcher och en femte och avgörande väntar i Tibblehallen. Där lyckas hemmalaget dra ifrån och leder inför slutakten med 5-2. Warberg ser ut som ett slaget lag men får några minuter in i sista chansen att spela i sin specialitet PP. Det dröjer inte så länge innan Kimmo kan stänka in ett patenterat skott från bakplan bakom en skymd Ramsin. Det ger Warberg blodad tand och man trycker på och lyckas skapa en ganska snabb reducering. Sedan är det dock stutt och man får vänta ända till 18,47 på klockan innan, ja ni vet vem som gör mål i slutet Magnus Svensson lyckas slita sig loss och sätta ett direktskott strax ovanför benet på Ramsin. Det väntar förlängning, efter ett litet slarv från Warbergsförsvaret får då Täby en straff och Linus Jämtdal får chansen att bli matchhjälte. På det sätt han sedan blir det genom att kallt bara lobba bollen över Peter Sjögren och in under ribban när Sjögren tror han läst av straffen. Det utbryter segerdans i hallen väl ackompanjerad av arabisk musik.

 

Storvreta – Falun    3-1

Forsman gnuggar ögonen minst två gånger innan han förstår att det är sant att de får Falun i sin semi. När väl matcherna drar igång så inleds det med en ganska enkel hemmaseger för Storvreta där Faluspelarna ser mer nöjda ut med att man kommit såhär långt än intresserad av att verkligen prestera vidare. Nästa match i FK-arena har dock hemmalaget vaknat till och bjuder upp till kamp. Storvreta drar dessutom på sig ett antal onödiga utvisningar p.g.a. att vissa spelare visar tecken på dåligt humör. Detta utnyttjar hemmalaget på bästa sätt och man kan ganska så enkelt (6-3) kvittera i matchserien. Rasmus Enström står för fem av Faluns mål denna gång. Åter tillbaka i Fyrishov för den tredje matchen. Efter en ganska jämna första period är det Faluns tur att drabbas av en räcka utvisningar i den andra perioden. Detta blir lagets fall denna match då Storvreta visar sin spets i PP-spelet och dödar matchen under den perioden. Den sista perioden blir mest en transportsträcka där hemmalaget ser till att äga mycket boll och mest få tiden att gå. I den fjärde matchen i Falun är det åter dags för Storvretas förstakedja att visa sin klass, eller skall vi främst säga Mika Kohonen. Han styr och dominerar matchen fullständigt. I ett sista tappert försök att få stopp på honom som försöker Falun i sista perioden köra med en form av punktning av honom. Detta hjälper dock föga då det tar koncentrationen från det övriga spelet och Storvreta kan ganska så enkelt segra och få sin efterlängtade plats i Globen.

 

Hur det går i finalen återkommer jag med i nästa blogg.

 

Mvh

Pecka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0