Tusan!

Usch vad nära vi varit, uddamålsförluster i båda kvalmatcherna..inte kul! Men det visar ju också att vi håller stilen även mot tuffare motstånd, att vi inte ligger långt efter utan är väldigt nära. Konstigt nog var vi mer nära att vinna denna match än den mot Gävle, fastän det va mot Gävle vi tog poäng. Angående matchen igår skulle jag kunna börja med att skriva en hel roman om allt jag önskar jag själv gjort annorlunda, men det har jag varken tid eller ork med:P I alla fall så jämfört med Gävle-matchen va vi denna gång riktigt grymma framåt, vi vågade hålla boll å spela runt mkt mer än vi vågade i första kvalmatchen. Försvaret var liksom mot Gävle också bra denna gång, backarna var stabila och duktiga som vanligt. Synd att det blir två mål bakåt i boxplay...det som vi är så grymma på! Alla spelare förtjänar plus, men tycker endå våra tvåmålsskyttar Cajsa å Elin LJ förtjänar lite extra plus i kanten, även Tessan borde nämnas för hon var en ständig oro för Alundas backar då hon var framme och högg. Sen vill jag ge Alunda ett plus för poweraiden vi fick, det va riktigt sjysst:) Matchens lirare i B/A vart Cajsa "Buck" Hansson och hon fick en nice väska:D I Alunda var det deras fyramålsskytt #4 som inte alltför förvånande blev matchens lirare. Här finns länk till Uppsala tidning om matchen: Armstrand bakom Alundaseger.
Men alltså, jahapp, nu va ju sista matchen spelad..vad händer nu? Blir det nån cup? Hur blir det nästa år, får vi behålla de allra flesta spelarna? Hoppas verkligen det, så vi kan spela ihop oss ännu mer och jobba för ett nytt kval nästa säsong och kanske det då blir dags å ta steget upp:)
Ikväll är det i alla fall träning, hoppas vi blir många!
See u there?

/ #24



Buck!



Omklädninsrummet, gnugg&gnägg,promenix i Alunda och match!:

  
  


Dagen före

Ja idag är det dagen före match, dags å börja tagga igång! Här kommer en dikt som kanske kan hjälpa lite:

Nu ni är det snart dags för en viktig match mot Alunda
Hoppas att alla är riktig laddade, friska och sunda!
Vinst och vi har fortfarande en ärlig chans
Att komma med i div.1 och all dess glans
Fast då måste ju förståss Gävle sedan losa
För att inte de istället mot div.1 styr sin kosa

Men först och främst inför söndag vi måste tagga igång
Och hoppas vi på hemvägen får fira med jubel och sång
Ger vi bara allt bakåt som mot Gävle går det nog bra
Men lite mer frammåt skulle ju förståss vara att föredra
Kämpa tillsammans och ge allt för varann
Då kan drömmen om div.1 kanske bli sann

Men skulle vi endå falla, om det skulle ta stopp

Har vi då gett allt, kan vi falla med flaggan i topp
Men vi vet vad vi kan, nu måste vi bara visa det

och försöka få Alunda att mot oss gå bet
Blixtsnabba centrar och stensäkra backar
Forwards som mellan motståndarna sicksackar

Kom igen nu alla pumor, nu visar vi vad vi kan!
Ladda,peppa,tagga, för på söndag då kör vi som f*n!!!

_____________________________________________________


Extra avsnitt om de som är med och spelar imorrn:

Vickan med smörpassen, Veddan sätter bollarna i kryssen
Cajsa kommer på kanten och skjuter berömda "ribbkyssen"
Roos bjuder upp till tango, Camilla gör mål på frislag
Sigge skjuter direktskott och är kapten i detta lag
Tessan snurrar och fintar som motståndarna förbryllat går på
Clara skjuter stenhårda skott som ger ett blåmärke eller två
Jossan drar på ett slagskott och visar upp tekniken
Hallgrens och Carolas samspel gör ingen besviken
Malin klistrar bollarna, Sassa skjuter lyckosamma skott
Jojjo är livsfarlig i motståndarnas slott!
Youko drar nytta av fotbollskunskaperna hon har
Elin springer så motståndarbackarna time-out tar
Ersken står i båset och skriker sig hes
Medvik och Patrik tycker domarn är en mes
Bollnäs/Alfta - ett gäng med glöd
våra färger är svart och röd!

(PS: en "ribbkyss" är när bollen smeker ribban på väg in, asså ribba in;P )

Tagga nu tjejer!!!


/#24

Fredag!

Nu är det hög tid att inleda fredagsmyset om ni inte redan börjat!:) Helgen är här, underbart! Match har vi att se fram emot på söndag, då ska vi ge allt vi kan så se till att ladda upp nu! Träningen igår va väl helt okej? Fast det verkade pågå ett slags VM i huvudskjutning där Hallgren vart största offret efter en klockren pannsmack av Camilla och lite senare en fin träff från Sassa. Även Jojjo blev offer då Sigge också bestämde sig för att vara med i leken. (PS: de båda tappra offren klarade sig utan bestående skador) Alldeles nyss avgjordes de sista kvartsfinalerna i innebandy, där KAIS fick se sig besegrade mot Endre med 5-6, synd! Falun tog sig däremot vidare genom att besegra Balrog i SD med 4-3. På herrsidan blev det AIK som tog sista kvartsfinalplatsen efter vinst mot Falun med 8-4, anar jag en glad Hallgren?;)
Det fick bli ett rätt kort inlägg detta, ska fortsätta med mitt fredagsmys nu!;D


/#24


Det vart jag igen då!

Hittade ingen frivillig bloggare denna vecka, så då får jag väl ta å offra mej å skriva lite igen då;P Försökte få Jojjo å skriva, mutade med en kaka först men de gick inget vidare, men då slog de mej att hon ofta dricker gainomax så provade med en sån, å då fick jag i alla fall henne å ta en annan vecka lite längre fram, bra det i alla fall!;D Okej, måste ju såklart börja med att även jag skriva några rader om kvalmatchen mot Gävle GIK som vi spelade mot i lördags. Vilken match!! Måste ju vart rätt kul för publiken, tätt,tufft och jämnt i målskörden. Är sjukt stolt över vårt försvar, helt fantastiskt! Anfallsmässigt hade vi väl mer att ge, men märktes att det var nerver med i leken, och dessutom mötte vi ett riktigt bra lag. Men 1-1 i full tid är jag helnöjd med, det tror jag väl alla rödsvarta är? Riktigt synd att det gick som det gick i sudden, men en poäng fick vi med oss och bra är väl det! Bara å ge allt mot Alunda nu till helgen och hoppas på en vinst där, och att sedan Alunda vinner mot Gävle då blire finnemang!:) Huvudsaken är i alla fall att vi går in och verkligen ger allt för varann som vi gjorde i lördags, då kan vi gå ur kvalet helnöjda oavsett vilken plats vi hamnar på i gruppen:) Träningen idag då, den va väl okej. Blev lite skrattanfall från olika håll men så är det ju måndagskväll och vi fick äntligen träffa varandra igen!;P Bästa kommentaren va väl Elin LJ till Roos: Bollen är trasig! Roos: Vadårå? Elin: Det är ju massa hål i den...hmm ja, Elin lilla, du är rolig du:P Har fått 2 nya blåmärken till min samling också, har döpt dem till Clara och Tessan, tvillingar är dom också, enäggs, för dom sitter precis brevid varandra och är lika stora. Men de ska svida å stå i mål ibland, då vet man att man har utespelare som kan skjuta rejält:) Just nu sitter jag och biter på naglarna, Färjestad och Skellefteå är inne i 5.e perioden, alltså 2.a SD-perioden. 4-4 står det där. Brynäs dom åkte visst på däng med 0-4...;) Läget i innebandyn då, IKSU och Rönnby är redan klara, medan KAIS Mora spelar den 5.e och avgörande kvartsfinalen på fredag, på bortaplan, hejja KAIS! Falun är tvingade att vinna sin match imorgon mot Balrog för att tvinga fram en 5.e avgörande match. YES nu gjorde FBK mål! Kvällen är räddad!:D


God natt alla!


/#24


Så var det måndag igen

"Ett heroiskt försvarsjobb och en storspelande målvakt i Åsa Östlin"
(Saxat från helahälsingland.se)

Tycker det är en bra summering av helgens match mot Gävle GIK.
Det är aldrig kul att förlora, speciellt inte på sudden. 2 jäkla 1, men vi gör ändå en strålande kämparinsats så jag kan inte vara annat än stolt att vara en del av det här laget:)

Vi visar att vi duger mot tuffare motstånd och är ett lag att räkna med!
Nu har vi nåt att bygga vidare på, vi vet vad vi måste förbättra och ändra på.

Och ska jag vara ärlig så var det här den roligaste matchen på länge. Det är lite roligare med jämna matcher än att vinna med 10-1 varenda gång..

Ny vecka och dags för träning igen. Vi ses på sporthallen:)

*rock on*

//Roos

God dag norrbaggar!

Min goa vän Bollnäs, also known as Sara Roos, gav mig hedersuppdraget att göra ett gästinlägg på er blogg inför matchen mot ”The Geaks” från Gävle.

Det är kvalfyllda tider just nu. Man kan ha samvetskval för senaste krogrundan, det allt mer växande diskberget i köket eller rostfläcken på bilen som aldrig tycks försvinna (hur mycket du än samlar din kraft för att tänka bort den). Eller så är det andra sorters kval. Som till exempel möjligheten att få något uträttat för all den sliten man lagt under året. Min klubb är där just nu och er klubb är där just nu. Hur går tankarna och mer viktigt hur bör de gå?

Efter ett antal år som innebandytränare så har man stött på en del viktiga matcher där det gäller att prestera på ett sådant sätt ett det ger utslag på resultatet. Det är många faktorer som skall klaffa. Men ur mitt synsätt så vinner du inte matchen på matchdagen. Du gör det under all tid som passerat före matchen. Även här kan man smula sönder och dissekera ner det hela i otaliga beståndsdelar. Men för att ge en inblick hur en i muppig skåning ska få sina HJ18 i Malmö FBC att vinna SM-guld nästa år så tänkte jag dela med mig:

Mentala faktorer till framgång: Inställning, attityd, fokus
Spelmässiga faktorer till framgång: Taktisk skolning, passningskvalité, spelförståelse

Med dessa sex attributen så går du hela vägen. Jag är löjligt säker på min sak.

Ikväll lyckades mitt lag med många av de ovanstående faktorerna. Malmö FBC är på väg mot Allsvenskan! Imorrn är det ni som ska fixar det. Ni har en i Malmö som håller alla tummarna för er :)

Och glöm inte – Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att aldrig vara glad!

//Johan Lundahl Malmö FBC

På efterfesten till SM-Finalerna 2007

 




Dags för Kvalspel!

Så vi lyckades med det vi bestämde oss för: Att ta oss till kvalspel till Divition 1! *grymt jobbat pumor*

Det kommer blir en tuff men rolig uppgift hoppas jag. Gävle GIK står för motståndet i första matchen.

Tar vi med oss mycket av spelet vi hade mot Fränsta i lördags och Sigge, Vicka och Jossan tar med sig alla energi från Globen så kommer det bli en spännande match.
Synd bara att den är i B-hallen, syrebristen brukar bli enorm där inne vid match. Kanske nån kan fixa en syrgastub till backarnas sida?
Känns bra iaf att ha första matchen på hemmaplan, på parketten.

Måndagens träning flöt på som vanligt, inga större utropstecken där. Fick positiva besked om att Sigge kunde vara med i helgen iaf!
Ikväll kör vi fys igen med Patrik. Hoppas många dyker upp.. Har lyckats muta granntjejen i stallet så hon fixar hästarna ikväll så jag kan träna istället.
Chefen med sambo har åkt till Thailand, så nu är jag högste chef på jobbet *hehe* Det enda som är lite drygt är att dom vill ha mat och några vill gå in klockan nio på kvällen. Lite drygt att åka skytteltrafik. Kan varenda gupp och träd mellan Växbo och Bollnäs just nu..

Senare kommer en lite överaskning här på bloggen, ett litet gästspel från dom skånska vidderna..

*rock on*

//Roos

PS 1: Kan inte låta bli att nämna: SM-FINAL! SM-FINAL! Bollnäs till bandyfinal på studenternas! Helt otroligt, till och med jag kollade på matchen mellan Sandviken - Bollnäs. Blir spännande!

PS 2: Vinkar till alla dom jag missade i lördags! Tydligen hade folk sett mig men inte jag dom.. Blev lite för det mycke av det goda så jag fick rejält med tunnelseende under kvällen*oops* men Mustasch va bra iaf! Fast stinkbomben missade jag som tur var.


Vem vågar avgöra samt lite annat.

Då är jag tillbaka igen med en del funderingar. Kvalet närmar sig med stormsteg och då är det viktigt med spelare som kliver fram och vågar vara den som avgör. Vem skall det bli?

 

Viskar Theo råd till mamma Tessan?

 

Sitter paret Cajsa och Pär och diskuterar kval- och slutspelstaktik vid frukostbordet?

 

Täcker Vickan sargen stenhårt vid läge?

 

Kommer Camilla att skjuta ännu mer nu när det är kvaldags?

 

Kommer Elins hemliga träning i mörker märkas mer än i pannan?

 

Kommer Roos montékurs göra att hon rider vidare på en framgångsvåg?

 

Som sagt, frågorna är många. Svaren får vi med start nästa helg.

 

 

 

Nu när 7/8 av kvartsfinalserierna har spelat sin första omgång så skall jag titta lite på hur det går för mig som tippare.

 

Börjar återigen med damsidan då:

 

Där har tre av mina avancerade lag skött sin uppgift i första omgången genom segrar:

IKSU, Rönnby, Balrog.

Men jag måste ju även lägga in att jag trodde Endre skulle inleda med en seger hemma mot KAIS/Mora så jag känner mig riktigt duktig i tippandet än så länge.

Dock illa för sporten när en kvartsfinal slutar 17-2, så ojämnt ska det inte behöva vara på den nivån.

 

Vad gäller herrarna så har ju både Warberg och Caperiotäby inlett med segrar vilket krävdes för mitt 3-0 tips i bägge serierna. Falun föll knappt borta mot AIK men tål den missen, nu är det slut på det roliga för Gnaget och Falun inleder sin råttjakt på allvar och tar tre raka.

Ganska så nöjd även här med mina tips så långt.

 

Lär ju bli sågad om jag inte nämner Melodifestivalen en enda gång denna vecka under mitt bloggande så för övrigt anser jag att Anna skall få ha vilka skor hon vill i Globen så är det ur världen.

 

Snälla, snälla, snälla (lite mer Melodifestival), jag ber er att ge mig ett tips på en bra Silly Season sida inom innebandyn. Har inte själv hittat någon, har någon ett tips så vore jag väldigt tacksam.

 

Just ja, lovade ju också att återkomma till vilka som vinner herrfinalen, det gör Caperiotäby och efter segern så håller poeten från Bagis ett tacktal som lämnar få ögon i Globen torra.

 

Det får vara allt för denna gång.

 

Mvh

Pecka

 


Kapad! (igen)

Förlåt Pecka men måste ju ta å kapa bloggen igen för nu har vi ju en till puma som gått å fyllt jämt! Det är nu ingen annan än våran alldeles egna sniper: jag-placerar-bollarna-i-hörnet-på-målet-Vickan Segerkvist!! 40 år fyller hon idag, Grattis!! Tyvärr har jag inte tillgång till en hel drös med bilder på denna dator som jag önskat, men kanske är det endå en bra sak om man vill ha livet i behåll?;P Så istället bjuds det på en kort men vacker dikt!:

Fyrtio är hon numera våran brud med koll
Åtminstone när det gäller klubba och boll
Snabba passningar och rappa skott
Låt henne för all del inte stå i ert slott!
I Gluggen hennes karriär såg sitt första ljus
I Segersta där har hon sitt hem och hus
Kareoke och schlager tycker hon är underbart
och som tur är innebandy också såklart!





Grattis Vickan!!


Parallellverksamheten del 2

Ja då är jag tillbaka igen och denna gång är det herrarnas slutspel som skall granskas och analyseras.

 

Kvartsfinalserier

Caperiotäby – Balrog    3-0

Täby väljer återigen Balrog trots att man högst överraskande fick respass mot dem i förra årets slutspel. Jag tror att man lärt sig av det misstaget och kommer mycket mer fokuserade in i årets slutspel. Trots att Micke Karlsson visat strålande form på sistone tror jag att Balrog då kommer att få oerhört svårt att riktigt räcka till för att på allvar kunna hota Täby. Det finns så många potentiella matchvinnare i Täby också så det krävs inte att en eller två spelare måste producera där. Dessutom har man i Binge en matchcoach av högsta rang som säkert ser till att de hetaste spelarna får den tid som de förtjänar.

 

Storvreta – Dalen     3-1

Storvreta väljer motstånd som man av tradition har lätt emot, det känns för mig som ett mycket vettigt och genomtänkt val. Tror att lagen inleder med varsin hemmaseger men sedan tar det roliga slut för Dalen. Förstakedjan i Storvreta med Kohonen-Öhman-Stenberg kommer sedan igång på allvar i den tredje matchen och siffrorna där blir ganska stora. Med detta i ryggen åker man sedan upp till Umeå och avgör i den fjärde matchen. Dalen gör ett tappert försök men har lite för tunn topp på sin trupp för att kunna bjuda upp till motstånd på allvar.

 

AIK – Falun     1-3

”Det tackar jag för”, ungefär så uttryckte sig Faluns tränare Thomas Brottman i direktsändning när det stod klart att det blev AIK som blev Faluns motståndare i kvarten. Det förstår jag fullständigt att han tycker. Ok att Gnaget hade en del spelare borta vid lagens senaste möte men jag tyckte redan då att man kunde se att Falun hittade AIK:s svagheter ganska så bra. Känns för mig som ett slutspel är det som behövs för att få igång Helgesson, Nisse och Skog i Falun också att komma till den nivå de kan prestera på. Där har laget ett stort sparkapital som kliver fram nu tillsammans med de som redan producerar. Falun har en mycket bred trupp enligt mig av spelare som kan hålla länge i ett slutspel också. AIK har dragits med en hel del skador under våren och även om man skulle få tillbaka alla spelare så är det knappast i toppform och sedan finns det inte heller så mycket tid att verkligen hitta rätt formationer igen. Nej, här är det läge för ”skräll”.

 

Warberg – Helsingborg    3-0

En fjärdeplats i grundserien för Warberg kan ses som ett misslyckande om man tänker på hur de presterat genom åren. Dock tycker jag att detta har en logisk förklaring denna gång. Hur ofta har Warberg kunnat spela med ordinarie lag denna säsong? Kan inte siffran i huvudet men känns som det nästan varje match saknats någon tongivande spelare. Man har dessutom förstärkt med Johan Andersson som har gjort 10 mål på 4 spelade matcher efter att ha inlett säsongen i Div I. Nu tror jag också att man får ha hela sin trupp till förfogande under slutspelet vilket såklart är av stor betydelse. Warberg har varit med hur många gånger som helst känns det som när det börjar dra ihop sig och därmed en ovärdelig rutin av detta. Löser det sig inte på annat sätt så avgör väl Magnus Svensson i slutet. Helsingborg värvade smart i Kivilehto inför denna säsong, han har betytt oerhört för deras spel men trots honom och några äldre spelare i nyvunnen form så får man svårt här. Dessutom så talar statistiken stenhårt för Warberg i dessa möten, traditionens makt är stor inom idrotten.

 

Dags för seminfinaler

 

Semifinalserie

Caperiotäby – Warberg   3-2

Täby chockar nästan alla med att välja Warberg i semifinal istället för Falun. Jag citerar Maimon när valet förkunnas: ”Vi vill inte riskera att möta Stål-Mange i Globen”. Sagt och gjort, en underbar semifinalserie kan ta sin början. Matcherna blir stenhårda, täta med mycket fysiskt spel. Man turas om och vinna sina hemmamatcher och en femte och avgörande väntar i Tibblehallen. Där lyckas hemmalaget dra ifrån och leder inför slutakten med 5-2. Warberg ser ut som ett slaget lag men får några minuter in i sista chansen att spela i sin specialitet PP. Det dröjer inte så länge innan Kimmo kan stänka in ett patenterat skott från bakplan bakom en skymd Ramsin. Det ger Warberg blodad tand och man trycker på och lyckas skapa en ganska snabb reducering. Sedan är det dock stutt och man får vänta ända till 18,47 på klockan innan, ja ni vet vem som gör mål i slutet Magnus Svensson lyckas slita sig loss och sätta ett direktskott strax ovanför benet på Ramsin. Det väntar förlängning, efter ett litet slarv från Warbergsförsvaret får då Täby en straff och Linus Jämtdal får chansen att bli matchhjälte. På det sätt han sedan blir det genom att kallt bara lobba bollen över Peter Sjögren och in under ribban när Sjögren tror han läst av straffen. Det utbryter segerdans i hallen väl ackompanjerad av arabisk musik.

 

Storvreta – Falun    3-1

Forsman gnuggar ögonen minst två gånger innan han förstår att det är sant att de får Falun i sin semi. När väl matcherna drar igång så inleds det med en ganska enkel hemmaseger för Storvreta där Faluspelarna ser mer nöjda ut med att man kommit såhär långt än intresserad av att verkligen prestera vidare. Nästa match i FK-arena har dock hemmalaget vaknat till och bjuder upp till kamp. Storvreta drar dessutom på sig ett antal onödiga utvisningar p.g.a. att vissa spelare visar tecken på dåligt humör. Detta utnyttjar hemmalaget på bästa sätt och man kan ganska så enkelt (6-3) kvittera i matchserien. Rasmus Enström står för fem av Faluns mål denna gång. Åter tillbaka i Fyrishov för den tredje matchen. Efter en ganska jämna första period är det Faluns tur att drabbas av en räcka utvisningar i den andra perioden. Detta blir lagets fall denna match då Storvreta visar sin spets i PP-spelet och dödar matchen under den perioden. Den sista perioden blir mest en transportsträcka där hemmalaget ser till att äga mycket boll och mest få tiden att gå. I den fjärde matchen i Falun är det åter dags för Storvretas förstakedja att visa sin klass, eller skall vi främst säga Mika Kohonen. Han styr och dominerar matchen fullständigt. I ett sista tappert försök att få stopp på honom som försöker Falun i sista perioden köra med en form av punktning av honom. Detta hjälper dock föga då det tar koncentrationen från det övriga spelet och Storvreta kan ganska så enkelt segra och få sin efterlängtade plats i Globen.

 

Hur det går i finalen återkommer jag med i nästa blogg.

 

Mvh

Pecka


Parallellverksamheten

Parallellt med vårt kvalspel pågår ju även en del andra viktiga innebandymatcher här i landet, nämligen de som avgöra vilka kampen skall stå emellan i Globen den 17 april.

Som den innebandykännare jag påstår mig vara skall jag då ge mig in i tipsbranschen och försöka lista ut vilka som till slut står där och utkämpar säsongens sista kamp.

 

Såklart börjar jag ju då med damerna, får damer skall alltid gå först, eller?

 

Kvartsfinalserien

IKSU – Örnsköldsvik     3-0

Allt annat än 3-0 i matcher till IKSU vore en stor överraskning, i en jämna serie har de varit lag som ändå stuckit ut en aning och visade med en vändning i sista seriematchen mot Pixbo trots stort underläge att man har moralen också att kunna vända även underlägen. Man har också mängder av potentiella matchvinnare vilket är viktigt i ett slutspel. Övik har efter några års misslyckande nu åter lyckats nå slutspelet och tror man är ganska nöjd med bara den saken. Klart man kan bjuda motstånd i någon match men som sagt tror IKSU är minst två nummer större och går segrande ur varje batalj här.

 

Rönnby – Täby     3-1

Rönnby är nästan lika stora favoriter i denna kvartsfinalserie som IKSU är i sin, troligen stannar det vid tre matcher även här. Det som möjligen kan ställa till ett litet problem är väl Tibblehallen som är svårspelad för många motståndare och där Rönnby förlorade i serien. Tror dock inte att man förlorar mer än max en match där. Rönnby har också fått stor erfarenhet av slutspel och har flera tjejer som vet vad som krävs där. Får man igång Karolina Widar fullt ut till slutspelet så blir man svår för alla lag.

 

Balrog – Falun     3-2

Om de två tidigare serierna har varit ganska förutsägbara så väntar en stentuff batalj här mellan två av landets giganter genom åren. Falun saknar dock pricken över i:et och jag tror inte man får det detta år heller. Trots att jag imponerades enormt av dem vid mitt besök där i Daladerbyt, har aldrig sett en kvinnlig innebandyspelare vara bättre en match än vad Emma Lundmark var i den, dessutom förfogar man över Sara Kristoffersson som kan göra det mesta med klubba och boll. Vad grundar jag då mitt tips på? Jo, dels har Balrog fördel av hemmaplan vid en femte och avgörande match och dels har man den notoriska poängmaskinen Emelie Lindström. Vid lagens senaste möte var hon ganska så osynlig spelmässigt men kunde ändå noteras för fem mål innan matchen var över. Känns som hon sätter de avgörande kassarna i en ekande tom Botkyrkahall.

 

Endre – KAIS Mora   2-3

Näst intill omöjligt att förutsäga denna serie. Men måste lägga mitt tips och Sara Helin avgör i sudden death i femte och sista matchen i en kokande Södervärnshall. Tror alla matcher kommer att bli oerhört jämna och fysiska. Inget av lagen har någon direkt slutspelsrutin att falla tillbaka på och det gör det hela ännu mer svårtippat. Man vinner sina hemmamatcher fram till den sista där det blir ett trendbrott och Mora tar seminfinalplatsen.

 

Dags att välja semifinalmotståndare och IKSU som seriesegrare får chansen att välja och deras val blir KAIS Mora, kvar till Rönnby blir då Balrog

 

Semifinalserien

IKSU – KAIS Mora     3-1

Efter att IKSU fått ladda om batterierna i lugn och ro inför semifinalen medans KAIS Mora fått gå på tänderna för att komma dit så är förutsättningarna lite varierande när semifinalspelet drar igång. Det blir en ganska händelsefattig och krampaktig tillställning den första uppe i Umeå där dock IKSU lyckas reda ut det och vinna med 5-3 efter det sista målet i tom bur. Nästa match i Mora är det hemmalagets tur att ha marginalerna på sin sida i ytterligare en ganska så tight tillställning. Man vinner med 3-1 sedan Sandra varit som en levande mur i målet på de chanser som IKSU skapat. I den tredje matchen får dock lagmaskinen IKSU åter full fart på grejerna och tar en ganska enkel seger, gissningsvis 9-1. Inför den fjärde matchen i Mora är hemmalaget tvunget att vinna för att fortsatt överleva serien. Detta gör dock att spelet till en början blir lite krampaktigt och IKSU nu fyllda av självförtroende kan gå fram till 4-0 efter en period och sedan kontrollera matchen utan problem tiden ut.

 

Rönnby – Balrog    3-0

Av någon underlig anledning utser alla journalister Balrog till storfavoriter i denna drabbning, vilket passar Rönnby perfekt. Efter att ha sett en av deras inbördes matcher på TV under säsongen blev jag nästan tårögd av att se hur vackert Rönnby följde sin taktik och på förhand upplagda gameplan (taktik är verkligen en vacker ädel konst). Man hade studerat Balrog noga och framför allt deras brister vilket man nyttjade till maximum. Detta har nu alla journalister glömt och sätter skyhöga krav på Minne och Limpan. Till deras förvåning kommer dock Susanna Touminen in och stjäl showen totalt med att hela tiden vara först på bollarna i Balrogs zon och sätta skräck i deras backar som begår ganska enkla misstag. Balrog kommer att prova ändra sin taktik i match tre och sånär lyckas. Men man saknar kylan i avsluten då man spelar under press att vinna och Rönnby kan ändå reda ut det hela i en ganska så sönderryckt match och gå till final med klara 3-0 i matcher.

 

Finaldags

IKSU – Rönnby  6-3

Första perioden kommer att bli en enda lång transportsträcka där lagen känner på varandra och knappt någon målchans alls. Med den klara påföljden att perioden då blir mållös. Även andra perioden startar lite trevande men en stund in i den får Rönnby sitt efterlängtade kontringsläge och sätter matchens första mål. Då släpper hämningarna och finalnerverna hos bägge lagen. Man gör också ett andra mål innan IKSU får ett PP och lyckas reducera. I slutminuterna av perioden får vi se en viljeinsats av Victoria Wikström som trycker sig in framför mål och trycker in bollen i detsamma, kvitterat innan perioden är över.

I slutakten så bjuds det på rena propagandan från bägge lagen men IKSU drar det längsta strået då man visar sig ha fler spelare som verkligen kan producera i detta pressade läge och vinner till slut matchen både ganska klart och rättvist.

 

 

Det var alltså mina tankar inför damernas slutspel. Återkommer i nästa blogg med mina tankar inför herrslutspelet.

 

På återläsande.

 

Mvh

Pecka


Säsongen i stort från min synvinkel.

Jaha då var det dags för mig att ta över tangentbordet då under en vecka för bloggandet. Undrar vad jag skall ha för infallsvinkel på det hela då?

Tror jag inleder i egenskap av ordförande faktiskt och summerar och ser framåt på en och samma gång.

Den här säsongen har inneburit en hel del nyheter för alla inblandade parter, allting har gått enormt fort, från det vi satt i en första träff och dryfta tankar i början av april till att föreningen är bildad knappt tre veckor senare, ordna allt praktiskt och framför allt få ihop ett lag av det hela som sedan skall prestera på banan.

Det sistnämnda tycker jag att resultaten får tala själv för, vi kan dela upp säsongen i små korta delmål. Först se till att få ihop ett lag till seriepremiär, det lyckades ju väldigt bra om man ser till den matchen.

Sedan nästa delmål att då ta sig till ”slutspelsserien”. Detta lyckades också med råge, vilket gjorde att vi kunde gå in där med bra förutsättningar. Nåja, kan ju inte vara nöjd där utan då är det dags för nästa delmål, att ta sig till kvalet. Det målet är också uppnått nu. Då återstår det egentligen bara två sportsliga delmål denna säsong. Det första är såklart att göra ett så bra kval som möjligt och det andra är att nu är det väl äntligen dags att vinna Lövet Cup?

 

Kvalet då, vad kan hända då? Tittar lite i spåkulan och gissar vad jag tror om den närmaste månaden. Just nu ligger vi trea och skulle vi stanna där så innebär det en hemmamatch mot Kalix den 21 mars (glad vi slipper den resan) och sedan en bortamatch helgen efter mot IBF Dalen. En tuff lottning men skulle vara inspirerande att möta lag som vi aldrig mött på förut. Skulle vi sluta tvåa så väntar en hemmamatch mot högst troligt Gävle GIK den 21 mars och sedan en bortamatch helgen efter mot Alunda, personligen känns den gruppen som knivskarp vid en första anblick, men samtidigt så är det lag som man har bättre koll på än de längre upp i norr. Slutligen om vi skulle vinna serien (kryss i Sundsvallsderbyt och vi vinner sista seriematchen) så väntar troligtvis en match borta mot Forsby helgen 20-21 mars för att sedan vila en helg och avsluta hemma mot IBF Falun Ungdom på långfredagen. Även det en stentuff grupp.

Så oavsett vilken kvalgrupp vi hamnar i så är det som sagt stentufft motstånd, men vi kan gå in i detta kval med en mycket positiv säsong så långt i ryggen vilket känns mycket betryggande.

 

Detta får vara allt för den här gången men återkommer någon mer gång under veckan med fler saker.

 

Mvh

Pecka


Mitt sista inlägg

Ja för nu är det söndag och imorgon tar en annan puma över bloggandet :)

Idag var det match och synd att man inte är tankeläsare för då kanske man skulle kunnat spelat själv också ^^ Tankeställare till tränarduon!

Matchen vann vi iallafall med 7-1 mot Sollefteå och jag tycker att de kunde ha blivit liite mer mål. Många stolpträffar :p men huvudsaken är att det blev vinst! :) För nu är det näära kval brudar :) En match kvar och den är emot Fränsta på lördag!

Nu ska jag hämta godisskålen och titta på Michael Jacksons This is it och njuta av bra dansare och underbar musik. Vi syns på träningen imorgon pumor!

/#11


Så här efter fysen

Fan vad starka, spänstiga och snabba vi kommer bli!
Vi kommer vara starkast och vinna i närkamperna,
vara först på alla bollar och springa ifrån dom
och vi kommer orka mer!

Ja iallafall vi som närvarar.. 

Fem stycken var vi, FEM ur ett helt innepinne lag, det är inte bra.. Kom igen nu pumor! Bara för att träningen inte innehåller klubba och boll och iställer innehåller ordet fys så innebär det inte atomatiskt att träningen blir tråkig och oviktig. Vi sliter som djur på fysen, men vi har samtidigt roligt och peppar varandra och man känner verkligen hur mycket det ger att träna dessa onsdagar! Fan vi ska ju kvala och komma upp i ettan! ;) Så jag hoppas att antalet aktiva ökar till nästa vecka! :)

Dessutom har vi ju en grym fystränare som vi verkligen måste ta vara på! Guld stjärna till Patrik!:)

Nea nu får det ta och vara färdiskrivet för ikväll. Ska ta och stoppa i mig min sista macka nu och hoppa i säng. Imorgonbitti vankas ett besök på nordic! :)

/ #11

Fys!

Haha, idag tänkte jag skriva ett längre inlägg men jag inser att det hinner jag inte. Kom hem från jobbet för 5 minuter sedan och ska iväg om en halv timme igen. Jag ska i princip bara äta och byta om sedan ska jag vidare till sporthallen för att hämta upp fröken Östlin och sen vidare till Höghammarhallen och träna lite fys!. Får se vilket härligt pass Patrik har planerat för oss idag. Säkert något kanon bra ^^

Nu ska jag äta upp de makaroner som ligger kvar på min tallrik. Syns på hallen pumor!

/#11


Oj det var längesedan..

.. som jag skrev blogg, men här är jag - Bollnäs/Alftas egna AIKare!

Ja, vi hade ju match i helgen. Vi åkte till Sundsvall, vi spelade, vi förlorade, vi åkte hem. Räcker bra va? Vet inte hur jag ska sammanfatta matchen så jag försöker inte ens, ni som vill veta hur vi spelade kan läsa på hemsidan www.hertsjo.se och klicka vidare till Damer.

De bästa med resan upp till Sundsvall var iallafall att jag vann över Malin i Skipbo, eller jag tog ledningen i våran lilla interna duell ;) Haha

Idag har jag iallafall haft en träningsfri dag, det är rätt skönt ibland. Har jobbat, varit och mixat lite med håret och hälsat på våran hunds uppfödare så jag har då haft fullt upp ändå :) Nu väntar sängen!




De hade då varit inte heelt fel att lira i denna vackra färg ;)

/ #11


RSS 2.0