Parallellverksamheten

Parallellt med vårt kvalspel pågår ju även en del andra viktiga innebandymatcher här i landet, nämligen de som avgöra vilka kampen skall stå emellan i Globen den 17 april.

Som den innebandykännare jag påstår mig vara skall jag då ge mig in i tipsbranschen och försöka lista ut vilka som till slut står där och utkämpar säsongens sista kamp.

 

Såklart börjar jag ju då med damerna, får damer skall alltid gå först, eller?

 

Kvartsfinalserien

IKSU – Örnsköldsvik     3-0

Allt annat än 3-0 i matcher till IKSU vore en stor överraskning, i en jämna serie har de varit lag som ändå stuckit ut en aning och visade med en vändning i sista seriematchen mot Pixbo trots stort underläge att man har moralen också att kunna vända även underlägen. Man har också mängder av potentiella matchvinnare vilket är viktigt i ett slutspel. Övik har efter några års misslyckande nu åter lyckats nå slutspelet och tror man är ganska nöjd med bara den saken. Klart man kan bjuda motstånd i någon match men som sagt tror IKSU är minst två nummer större och går segrande ur varje batalj här.

 

Rönnby – Täby     3-1

Rönnby är nästan lika stora favoriter i denna kvartsfinalserie som IKSU är i sin, troligen stannar det vid tre matcher även här. Det som möjligen kan ställa till ett litet problem är väl Tibblehallen som är svårspelad för många motståndare och där Rönnby förlorade i serien. Tror dock inte att man förlorar mer än max en match där. Rönnby har också fått stor erfarenhet av slutspel och har flera tjejer som vet vad som krävs där. Får man igång Karolina Widar fullt ut till slutspelet så blir man svår för alla lag.

 

Balrog – Falun     3-2

Om de två tidigare serierna har varit ganska förutsägbara så väntar en stentuff batalj här mellan två av landets giganter genom åren. Falun saknar dock pricken över i:et och jag tror inte man får det detta år heller. Trots att jag imponerades enormt av dem vid mitt besök där i Daladerbyt, har aldrig sett en kvinnlig innebandyspelare vara bättre en match än vad Emma Lundmark var i den, dessutom förfogar man över Sara Kristoffersson som kan göra det mesta med klubba och boll. Vad grundar jag då mitt tips på? Jo, dels har Balrog fördel av hemmaplan vid en femte och avgörande match och dels har man den notoriska poängmaskinen Emelie Lindström. Vid lagens senaste möte var hon ganska så osynlig spelmässigt men kunde ändå noteras för fem mål innan matchen var över. Känns som hon sätter de avgörande kassarna i en ekande tom Botkyrkahall.

 

Endre – KAIS Mora   2-3

Näst intill omöjligt att förutsäga denna serie. Men måste lägga mitt tips och Sara Helin avgör i sudden death i femte och sista matchen i en kokande Södervärnshall. Tror alla matcher kommer att bli oerhört jämna och fysiska. Inget av lagen har någon direkt slutspelsrutin att falla tillbaka på och det gör det hela ännu mer svårtippat. Man vinner sina hemmamatcher fram till den sista där det blir ett trendbrott och Mora tar seminfinalplatsen.

 

Dags att välja semifinalmotståndare och IKSU som seriesegrare får chansen att välja och deras val blir KAIS Mora, kvar till Rönnby blir då Balrog

 

Semifinalserien

IKSU – KAIS Mora     3-1

Efter att IKSU fått ladda om batterierna i lugn och ro inför semifinalen medans KAIS Mora fått gå på tänderna för att komma dit så är förutsättningarna lite varierande när semifinalspelet drar igång. Det blir en ganska händelsefattig och krampaktig tillställning den första uppe i Umeå där dock IKSU lyckas reda ut det och vinna med 5-3 efter det sista målet i tom bur. Nästa match i Mora är det hemmalagets tur att ha marginalerna på sin sida i ytterligare en ganska så tight tillställning. Man vinner med 3-1 sedan Sandra varit som en levande mur i målet på de chanser som IKSU skapat. I den tredje matchen får dock lagmaskinen IKSU åter full fart på grejerna och tar en ganska enkel seger, gissningsvis 9-1. Inför den fjärde matchen i Mora är hemmalaget tvunget att vinna för att fortsatt överleva serien. Detta gör dock att spelet till en början blir lite krampaktigt och IKSU nu fyllda av självförtroende kan gå fram till 4-0 efter en period och sedan kontrollera matchen utan problem tiden ut.

 

Rönnby – Balrog    3-0

Av någon underlig anledning utser alla journalister Balrog till storfavoriter i denna drabbning, vilket passar Rönnby perfekt. Efter att ha sett en av deras inbördes matcher på TV under säsongen blev jag nästan tårögd av att se hur vackert Rönnby följde sin taktik och på förhand upplagda gameplan (taktik är verkligen en vacker ädel konst). Man hade studerat Balrog noga och framför allt deras brister vilket man nyttjade till maximum. Detta har nu alla journalister glömt och sätter skyhöga krav på Minne och Limpan. Till deras förvåning kommer dock Susanna Touminen in och stjäl showen totalt med att hela tiden vara först på bollarna i Balrogs zon och sätta skräck i deras backar som begår ganska enkla misstag. Balrog kommer att prova ändra sin taktik i match tre och sånär lyckas. Men man saknar kylan i avsluten då man spelar under press att vinna och Rönnby kan ändå reda ut det hela i en ganska så sönderryckt match och gå till final med klara 3-0 i matcher.

 

Finaldags

IKSU – Rönnby  6-3

Första perioden kommer att bli en enda lång transportsträcka där lagen känner på varandra och knappt någon målchans alls. Med den klara påföljden att perioden då blir mållös. Även andra perioden startar lite trevande men en stund in i den får Rönnby sitt efterlängtade kontringsläge och sätter matchens första mål. Då släpper hämningarna och finalnerverna hos bägge lagen. Man gör också ett andra mål innan IKSU får ett PP och lyckas reducera. I slutminuterna av perioden får vi se en viljeinsats av Victoria Wikström som trycker sig in framför mål och trycker in bollen i detsamma, kvitterat innan perioden är över.

I slutakten så bjuds det på rena propagandan från bägge lagen men IKSU drar det längsta strået då man visar sig ha fler spelare som verkligen kan producera i detta pressade läge och vinner till slut matchen både ganska klart och rättvist.

 

 

Det var alltså mina tankar inför damernas slutspel. Återkommer i nästa blogg med mina tankar inför herrslutspelet.

 

På återläsande.

 

Mvh

Pecka


Kommentarer
Postat av: Veddan

Heja Falun :)

2010-03-10 @ 21:43:17
Postat av: Åsa

Nej, Hejja KAIS!!!:P

2010-03-10 @ 21:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0